In het leven van alt-mezzosopraan Lieke Beirnaert, speelt zang al vanaf vroege leeftijd een hele belangrijke rol. Ze zong vanaf haar 10e jaar in meerdere koren, waardoor ze met veel verschillende muziekstijlen in aanraking kwam. Later maakte Lieke o.a. deel uit van het Nederlands Studenten Kamerkoor o.l.v. Maria van Nieukerken, Choire in Residence tijdens Europa Cantat o.l.v. Michael Gohl en Meesters en Gezellen o.l.v. Kaspars Putnins. Ze nam zanglessen bij o.a. Claudia Wijers en Peggy Hegeman en ontwikkelde allengs een grote liefde voor de klassieke muziek.

In 2012 heeft Lieke haar opleiding Solozang Klassiek, aan het Tilburgs Conservatorium bij Hanneke Kaasschieter, met groot succes afgerond. Zij verdiepte zich aan dit conservatorium in de operamuziek bij Wilma Bierens. Op het conservatorium werkte Lieke mee aan verschillende grote koor- en orkestprojecten o.l.v. Louis Buskens en Arjan Tien. Tevens nam ze deel aan masterclasses van o.a. Jard van Nes, Harry Peeters, Frans Fiselier en Henk Neven. Op dit moment studeert Lieke bij Gemma Visser en Ira Siff, daarnaast werd ze gecoacht door Alexander Oliver en Peter Nilsson.

Lieke treedt regelmatig op als soliste in verschillende projecten (zie agenda). Zij zong bijvoorbeeld de rol van Madame Flora in The Medium van Menotti en vertolkte altsolo's in grote oratoria zoals de Johannes Passion en de Hohe Messe van Bach en de Petite Messe Solennelle van Rossini. In september 2010 werkte zij mee aan de kinderopera "Koco in de Wolken" van E. Berden. Samen met Rolf van Meurs (gitaar) vormt Lieke Duo Caldo een veelzijdig kamermuziek duo. Daarnaast werkt Lieke samen met pianist Alexander Buskermolen.

Liekes stem leent zich voor zowel opera-, oratorium-, als liedrepertoire.

Stacks Image 19